Ікра кети шокового заморожування Pacific Seafood (500 грам) сорт B
Caviar oncorhynchus keta
Ікра кети шокового заморожування.
Виробництво США. Pacific Seafood (Пасіфік Сіфудз).
Готова до вживання. Не містить консервантів. Термін зберігання 2 роки з дня виготовлення. Упаковка 500 г.
Слабосолона, грубозерниста ікра.
Ікра кети (царська) має помаранчево-червоні великі зерна. Багата калієм, кальцієм, фосфором, лецитином, амінокислотами. У складі ікри кети до 18% омега-3 поліненасичених жирних кислот, до 30% легкозасвоюваного білка. За калорійністю і енергетичною цінністю перевершує м'ясо.
ОписКета - друга за чисельністю риба із сімейства далекосхідних лососів (перша - горбуша), мешканець північній частині Тихого океану. Нереститься кета, починаючи з трирічного віку.
Ікра кети - найбільша з усіх, які є у риб сімейства лососевих. Розмір зерен ікри кети близько 7 мм, часто досягає 9 мм.
Завдяки розмірам, ікра кети має соковитий смак і приємний запах, високо цінується кулінарами за зовнішню презентабельність.
Ікра кети - цінний харчовий продукт. В її складі високий вміст амінокислот і мінералів, ненасичених кислот і білка, які покращують розумову діяльність, запобігають серцево-судинним захворюванням, знижують ризик утворення тромбів і деяких видів онкологічних захворювань, покращують кровопостачання, структуру шкіри, волосся, нігтів, і в цілому запобігають старінню організму.
Купити червону ікру кети можна в нашому магазині "Рибка".
Червона ікра. Лососева ікра. Морепродукти. Риба. Доставка.
Харчова цінність і хім. складІкра кети - це малосольний продукт. Ступінь засолу визначає сорт. Найкорисніша та ікра, в якій під час засолу збережено максимально можливу кількість вітамінів, макро- та мікроелементів. Як і м'ясо кети, її ікра містить вітаміни: А - благотворно впливає на зір і нервову систему, Е - покращує стан шкірних покривів, знешкоджує токсини в організмі, С - підтримує імунітет і загальний стан здоров'я, D - зміцнює опорно-руховий апарат.
Велика кількість заліза в складі ікри кети сприяє підвищенню рівня гемоглобіну.
Білок ікри кети легкозасвоюваний і міститься у великій кількості. В організмі він швидко і майже повністю засвоюється, розпадаючись на незамінні амінокислоти, життєво необхідні всім органам та тканинам.
У ікринках міститься багато лецитину і поліненасичених жирних кислот, які потрібні для захисту організму від холестерину. Власного холестерину в ікрі теж багато, проте його шкідливість знижується завдяки лецитину. Кислоти Омега-3 мають протиалергійні властивості, допомагають у боротьбі з атеросклерозом, покращують зір і роботу нервової системи, підвищують імунітет. Крім того, завдяки корисним речовинам, які містяться в ікрі, можливо значне зниження ризику виникнення раку та серцево-судинних захворювань.
Червону ікру слід вживати невеликими кількостями через її насиченість поживними речовинами.
Слід пам'ятати, що якісна ікра кети малосольна, ікринки повинні бути одного кольору і розміру, мати щільну оболонку, не припустимі сторонні домішки, а також порвані ікринки.
У 100 грамах ікри кети міститься 249 кКал;
Білки - 31,5 г;
Жири - 13,2 г;
Вуглеводи - 1 г;
Вода - 46,9 г;
Насичені жирні кислоти - 2,4 г;
Холестерин - 310 мг;
Зола - 7,4 м
Вітаміни:
Вітамін A - 0,45 мг;
Вітамін PP - 1,5 мг;
Вітамін A - 450 мкг;
Вітамін B1 - 0,55 мг;
Вітамін B2 - 0,42 мг;
Вітамін C - 2,4 мг;
Вітамін E - 3 мг;
Вітамін PP - 7,8 мг.
Макроелементи:
Кальцій - 90 мг;
Магній - 129 мг;
Натрій - 2284 мг;
Калій - 90 мг;
Фосфор - 490 мг;
Сірка - 315 мг.
Мікроелементи:
Залізо - 1,8 мг;
Фтор - 430 мкг;
Молібден - 4 мкг.
Группа атрибутов | |
Види риби | Ікра лососева, Ікра кети |
Стан продукту | Шокового заморожування |
Об'єм | 0-250 грам |
Тип упаковки | Пластиковий контейнер |