Червоний морський окунь б/г с/м 500-700 (ваговий)
Sebastes owstoni
- Виробник: Seafoods company
- Код: мп01313
- Наявність: В наявності
до 2000 грн
285.00 грн
|
2000 - 4000 грн
279.30 грн
|
4000 грн і більше
273.60 грн
|
- 285.00 грн
Тушки морського червоного окуня (Sebastes owstoni - Owston sting fish, Redfish), свіжоморожені, без голови 500-700 грам/шт. Без льоду - сухе заморожування! Нежирне та ніжне м'ясо. Морський окунь - це прекрасний дієтичний продукт, корисний та багатий на великий вміст мікроелементів та вітамінів.
ОписЧервоний морський окунь - один з найпоширеніших видів морських окунів у північній частині Тихого океану. Популяція морського окуня біля американського узбережжя в два рази більше, ніж біля азіатського.
Тіло окуня подовжене та стисле з боків. Проміжок між очей плаский або трохи опуклий. Носові та розташовані над очима шипи довгі та гострі. Голова озброєна потужними шипами. Хвостовий плавець з виїмкою. Забарвлення тіла яскраво-червона або золотисто-червона, черево та нижня поверхня голови злегка червонуваті. Плавці червоні, без темних плям та смуг.
Червоний морський окунь поширений вздовж усього узбережжя Примор'я, у Татарській протоці, у південній частині Охотського моря, у водах Японії та Південних Курил. Мешкає не тільки на шельфі, але й у верхній частині материкового схилу до глибини 300 м. Веде зграйний спосіб життя. Морський окунь віддає перевагу ділянкам дна зі складним рельєфом, виходами скельних порід та заростями жорстких червоних коралів. У водах Примор'я основні скупчення червоного окуня відзначалися у районі від б. Валентин до м. Бєлкіна у зоні глибин 200-270 м. Промисловий вид. Видобувається тралами в якості прилову разом з тріскою, минтаєм, камбалою.
Довжина: до 35 см; вага: до 1 кг; сезон видобутку: травень-жовтень, у приловах - круглий рік.
Купити червоного морського окуня з доставкою в Києві Ви можете у нашому інтернет-магазині «Рибка».
Харчова цінність і хім. складНіжне та нежирне м'ясо. Прекрасний дієтичний продукт завдяки корисним якостям та багатому складу мікроелементів та вітамінів. М'ясо морського окуня нежирне та довго зберігається свіжим. Вміст жирів у морському окуні може значно варіюватися, але зазвичай в 100 г філе міститься 1 г жирних кислот Омега-3. Морський окунь багатий на вміст вітамінів РР і B12, А, В1, В2, В3, В6, В9, С, D, Е, а також містить такі мінерали, як магній, фосфор, сірка, йод, хром, кобальт, кальцій, натрій, калій, хлор, залізо, цинк, мідь, марганець, фтор, молібден, нікель. Також морський окунь служить гарним джерелом протеїнів та містить найкориснішу амінокислоту - таурин. Таурин необхідний для нормалізації рівня холестерину, синтезу інших амінокислот, обміну речовин. Морський окунь корисний при атеросклерозі, підвищеному тиску, серцево-судинних захворюваннях. Морський окунь вважається смачною харчової рибою.
Харчова цінність в 100 г продукту:
Калорійність - 103 кКал
Білки - 18,2 г
Жири - 3,3 г
Вода - 77,1 г
Насичені жирні кислоти - 0,7 г
Холестерин - 60 мг
Зола - 1,4 г
Вітаміни:
Вітамін A - 0,04 мг
Вітамін PP - 1,6 мг
Вітамін A (РЕ) - 40 мкг
Вітамін B1 - 0,11 мг
Вітамін B2 - 0,12 мг
Вітамін B5 - 0,4 мг
Вітамін B6 - 0,1 мг
Вітамін B9 - 7,1 мкг
Вітамін B12 - 2,4 мкг
Вітамін C - 1,4 мг
Вітамін D - 2,3 мкг
Вітамін E (ТЕ) - 0,8 мг
Вітамін PP - 4,8 мг
Макроелементи:
Кальцій - 120 мг
Магній - 60 мг
Натрій - 75 мг
Калій - 300 мг
Фосфор - 220 мг
Хлор - 165 мг
Сірка - 210 мг
Мікроелементи:
Залізо - 0,9 мг
Цинк - 1,5 мг
Йод - 60 мкг
Мідь - 120 мкг
Марганец - 0,1 мг
Хром - 55 мкг
Фтор - 140 мкг
Молібден - 4 мкг
Кобальт - 30 мкг
Нікель - 6 мкг
Группа атрибутов | |
Стан продукту | Свіжоморожена риба, Патрана без голови |
Об'єм | Інші |
Ареал проживання | Морська |
Природа | Дика |
Розмірний ряд (вага тушки, кг) | 0,5-1 |