Есколар (масляна) х/к

Lepidocybium flavobrunneum

  • Виробник: Кракен
  • Код: мп04202
  • Наявність: Очікування 2-3 дні
  • 199.00 грн
Короткий опис

Часто в магазинах можна купити рибу під назвою масляна, але не всі знають, що це простонародне слово, під яким може ховатися кілька різних видів риб. Найчастіше масляною називають рибу есколар. Це надзвичайно смачний продукт, який має одну важливу особливість – через склад жирів його не можна їсти у великих кількостях. У всьому іншому це чудовий делікатес, гідний бути прикрасою святкового столу.

Есколар холодного копчення. Балик. У вакуумній упаковці. Не містить консервантів.

Опис

Ще одна назва есколару (лат. Lepidocybium flavobrunneum) – сіра делікатесна макрель. Вона відноситься до родини гемпілових. Зі справжньою макреллю (тобто скумбрією) їх об'єднує один підряд скумбрієвидних. Також масляну можна побачити під назвою «білий тунець» або «змієподібна скумбрія».

Зовні есколар трохи нагадує тунця. Його тушка забарвлена ​​в коричнево-чорний колір, між центральним верхнім плавцем та хвостом розташований ряд гострих дрібних плавців. Ця риба виростає в довжину до 2 метрів, і важить при цьому близько 45 кг. В середньому можна побачити есколара вагою 25-35 кг.

Ареал проживання охоплює помірні та тропічні моря всієї планети, за винятком північної частини Індійського океану, на глибині 200-800 метрів. Найчастіше її ловлять біля узбережжя таких країн, як В'єтнам, Тайвань, Перу, Нова Зеландія, Австралія, Уругвай або Еквадор, на протязі всього року. При цьому вилов есколару (масляної) не можна назвати промисловим, найчастіше риба попадається у сітки під час лову тунця. Це хижак, який харчується іншою рибою, а також ракоподібними та кальмарами.

Смак у м'яса есколара чудовий, трохи схожий на палтуса, цінується багатьма гурманами. Воно має білий колір, досить-таки щільне. Важлива відмінність цієї риби від інших полягає в тому, що вона досить жирна (від 1,8% до 20%, в залежності від регіону проживання), і жири ці не звичайні (тригліцериди), а воскоподібні (моногліцериди). Вони набагато гірше перетравлюються людським організмом, тому кількість вживаної за раз масляної не повинна перевищувати 170-200 грам на добу, щоб не викликати розлад травлення.

Сирого есколара рекомендується підвісити за хвіст, попередньо відрубавши голову, щоб масло стекло. Але у випадку з есколаром (масляною) холодного копчення цього робити не треба – зайве масло було видалено при його приготуванні. Такий рибний балик стане відмінною закускою, його можна використовувати в якості інгредієнта для бутербродів, суші або сашимі. В якості гарніру підійдуть зелені овочі, морква, редис, рис, картопля. Головне – не їсти з ним разом помідори, які погіршують процес його перетравлення.

Купити масляну (есколар) холодного копчення з доставкою в Києві Ви можете в нашому інтернет-магазині.

Харчова цінність і хім. склад

У м'ясі есколара міститься небагато калорій, а от вітамінів та мінеральних речовин – досить, щоб вважати цю рибу корисною для здоров'я. Так, наприклад, фосфор незамінний для правильного розвитку зубів та кісток, а ненасичені жирні кислоти Омега-3 – для гарного стану серцево-судинної системи.

У 100 грамах продукту:

Калорійність – 113 ккал

Білки – 18,8 г

Жири – 4,2 г

Вода – 75,5 г

Зола – 1,5 г

Макроелементи:

Калій – 335 мг

Кальцій – 30 мг

Магній – 35 мг

Натрій – 100 мг

Сірка – 188 мг

Фосфор – 220 мг

Хлор – 165 мг

Мікроелементи:

Залізо – 0,63 мг

Цинк – 0,7 мг

Йод – 50 мкг

Молібден – 4 мкг

Нікель – 6 мкг

Фтор – 430 мкг

Хром – 55 мкг

Группа атрибутов
Стан продукту Готова продукція, Холодне копчення
Об'єм Інші
Ареал проживання Морська
Природа Дика
Розмірний ряд (вага тушки, кг) 0-0,5
Написати відгук
Зверніть увагу: HTML не перекладено!
    Поганий           Хороший
Захисний код
Схожі товари
Філе масляної (есколара) з/ш 1-2 (Індонезія)
Опт
Філе масляної (есколара) з/ш 1-2 (Індонезія)

Есколар, масляна (лат. Lepidocybium flavobrun), вона ж сіра делікатесна макрель - поживна, багата на..

325 грн/кг

Теги: масляна есколар

Рецепти
Есколар (масляна) х/к вибрати і купити за вигідною ціною в інтернет магазині заморожених морепродуктів Ribka з швидкою доставкою в усі регіони України. Наберіть нашому консультанту в онлайн магазин риби і морепродуктів Ribka і ми організуємо доставку в Миколаїв, Кременчук, Кривий Ріг та інші міста. Ікра тріски, Чорна ікра, Риба делікатесних сортів або інший аналог кращих товарів від виробника Кракен зручно замовити з багатого асортименту товарів. Краща пропозиція, купити Есколар (масляна) х/к на сайті Рибка або за номером (050) 707 33 25.
Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.