Тріска чорна тушки с/м (0,4-0,8)
Anoplopoma fimbria
Чорна тріска (вугільна риба) свіжоморожена у вакуумній упаковці. Вага тушки без голови від 400 грамів до 800 грамів. Замороження шокове, глазур тонка - не більше 5%.
Для розморожування упаковку слід розкрити і залишити в холодильнику. Після розморожування риба може зберігатися в холодильнику не більше доби.
Виробник: Pacific Seafood (США).
ОписВугільна риба (Anoplopoma fimbria), сніжна або масляна риба, синя або чорна тріска, - це одна і та сама глибоководна промислова риба, що належить до сімейства аноплопомових, яка в різних країнах має свою назву. Мешкає в природних умовах на глибині понад 200 метрів. Харчується дика хижачка дрібною рибою, крилем, медузами і каракатицями.
Вилов вугільної риби, середня вага якої 3 кг, ведеться в холодних водах біля берегів Аляски і Канади. Риба обробляється і заморожується в морі на рибальському судні.
Чорна тріска отримала свою назву через чорну луску. А ось м'ясо у неї біле, щільне, маслянисте і солодкувате, в ньому майже немає кісток. Після приготування стає м'яким і буквально тане в роті через вміст цінного жиру.
Щоб поласувати смачним рибним блюдом, ви можете купити тріску чорну в магазині Рибка. Доставка в Києві і по регіонах оформляється в день замовлення.
Харчова цінність і хім. складМ'ясо вугільної риби або чорної тріски містить багато поліненасичених жирних кислот, амінокислоти, а також:
- фтор, нікель, хром і молібден;
- вітаміни D, РР, В1, В2, В3, В5, В9, В6, А, К, Е, С;
- фосфор, залізо, калій, цинк, магній, кальцій, селен, натрій, марганець.
В стограмовій порції чорної тріски близько 200 ккал, білків в ній 21 грам, а жирів 15 грамів.
Щоб вугільна риба принесла користь організму, вживати її потрібно регулярно, але з урахуванням високої калорійності.
А готують її по-різному: на пару і на грилі, відварюють, запікають і коптять.
Группа атрибутов | |
Стан продукту | Свіжоморожена риба |
Об'єм | Інші |
Ареал проживання | Морська |
Природа | Дика |
Розмірний ряд (вага тушки, кг) |