Десертне червоне вино Ізабелла Nota Bene

Изабелла

  • 198.00 грн
Короткий опис

Мабуть, у нас в країні не знайдеться того, хто не знає виноград і вино з привабливим жіночим ім'ям «Ізабелла». Червоне десертне вино, приготоване з цього сорту на Закарпатті, у приватній виноробні Nota Bene, має чудовий, насичений солодкий смак, приємний післясмак і яскравий незабутній аромат. Винороб Василь (Ласло) Надь витримує свої вина в дубових бочках, також зроблених своїми руками, в підвалах з 400-річною історією. Якщо будете в Берегово, обов'язково завітайте на дегустацію в підвали Nota Bene. А поки що можете придбати пляшку «Ізабелли десертної» в нашому магазині «Рибка».

Опис

Сорт винограду «Ізабелла» вперше з'явився в Америці, а звідти розійшовся по всьому світу. Різні джерела вказують на період появи як в XVIII, так і в XIX столітті. Виноград став природним гібридом Vitis labrusca та Vitis vinifera. Такою, яка Ізабелла на смак зараз, її зробив селекціонер Вільям Прінс, ретельно працюючи над сортом протягом декількох десятків років. Одна з версій походження свідчить, що Прінс знайшов лози цього винограду в 1816 році на острові Лонг-Айленд. Вони росли в саду торговця з Брукліна, Джорджа Гіббса, і його дружини Ізабелли, чиє ім'я і отримав новий сорт. В інших країнах синонімами до Ізабелли будуть Fragola, Seksarda, Albany Surprise, Bangalore Blue.

Виявилося, що цей виноград відмінно приживається на різних грунтах і в різних кліматичних зонах, тому він стрімко набрав світову популярність. Однак, в 80-і роки ХХ століття виробництво Ізабелли різко впало, оскільки з'явилася інформація, що у вині, яке роблять з цього винограду, міститься високий відсоток метилового спирту, що несе ризик для здоров'я людини. Пізніше було встановлено, що кількість метилового спирту в цьому вини більша, ніж в інших, на настільки незначний відсоток, що всі побоювання можуть бути розвіяні. У ряді країні промислове виготовлення вина з Ізабелли заборонено донині, але на Україні цей виноград вирощувати не припиняли, так само як і робити з нього вино.

Великі красиві грона Ізабелли відразу ж привертають увагу. Ягоди в них середнього розміру, круглої або овальної форми, темно-пурпурного кольору, який близький до чорного, мають сизий відтінок і сильний восковий наліт. Вони покриті міцною та товстою шкіркою, яка легко відкриває слизову смачну м'якоть, яка має яскравий та сильний аромат, схожий на суницю, а також кілька схожий з цією ягодою смак. У сорту Ізабелла пізніше дозрівання, яке випадає на жовтень, урожай збирають з середини жовтня до початку листопада.

Вино, яке виходить із сорту винограду Ізабелла, зазвичай відносять до червоних десертних, як це спостерігається у виноробні Nota Bene. Його аромат трохи специфічний, багато хто чує його як «запах лисячого хутра», але також багато хто вважає це цікавим (або не чують таких нот зовсім). Смак у «Ізабелли» солодкий, насичений, приємний, також може бути трохи терпким. Темно-червоний колір вина має рубіновий відтінк.

Відзначається, що якщо «Ізабеллу» витримувати довше трьох років, то її аромат починає набувати нотки гнилі, що подобається, безумовно, далеко не всім (хоча і такий варіант має своїх поціновувачів). Такого ефекту немає у більш молодих та домашніх вин.

Десертне вино не дарма так називається – найкраще його подавати до десертів: фруктів, шоколаду, цукерок, тістечок, тортів, морозива. Однак, як показує практика, червоне десертне вино, на кшталт «Ізабелли», також гармонує з стравами з червоного та білого м'яса, м'ясними салатами, особливо якщо вони приготовані з ягідними соусами, з піцою та пастою, з різноманітною червоною рибою (сьомгою, фореллю), і навіть з суші. З червоного десертного вина «Ізабелла» виходять чудові винні напої, як холодні, так і гарячі: глінтвейн, крюшон, пунш. В ідеалі це вино треба подавати до столу охолодженим до температури 16-19 °С, заздалегідь, хвилин за 20, відкривши пляшку, а перед подачею переливши до графину.

 

Купити десертне червоне вино Ізабелла Nota Bene в магазині Рибка

Харчова цінність і хім. склад

Зважаючи на особливості сорту, у винограді «Ізабелла» зміст антоціанів та пектинів буде більше, ніж в інших сортах. Ці корисні речовини, як і багато інших, з винограду переходять у вино, роблячи його корисним для здоров'я. Звичайно ж, не варто забувати про помірність, і не зловживати цим напоєм. Крім індивідуальних випадків непереносимості, вино «Ізабелла» не варто пити людям з діабетом.

Користі від цього вина набагато більше, ніж шкоди. Так, антоціани та пектини підвищують рівень імунітету, антиоксиданти піклуються про стан судин і крові, допомагають в боротьбі з онкологічними захворюваннями. На серцево-судинну систему свій позитивний вплив має калій, який теж міститься в складі цього вина. «Ізабелла» має відхаркувальний ефект, що допомагає при простудних захворюваннях, піднімає рівень гемоглобіну в крові, флавоноїди та поліфеноли чистять людський організм від токсинів і шлаків, підвищують тонус, покращують працездатність. Вітамін РР є серйозним антиалергеном, вітамін С разом з каротином благодійно впливає на зір. В кінці зими пити «Ізабеллу» корисно для позбавлення від авітамінозу.

У 100 грамах продукту:

Калорійність – 135 кКал

Білки – 0 г

Жири – 0 г

Вуглеводи – 12 г

Группа атрибутов
Об'єм 0,7
Природа Червоне десертне, Червоне
Написати відгук
Зверніть увагу: HTML не перекладено!
    Поганий           Хороший
Захисний код

Теги: вино червоне вино ізабелла

Ізабелла десертне Nota Bene підібрати і купити за нормальною вартістю в інтернет магазині морепродуктів Рибка зі зручною доставкою в будь-який куточок Києва та України. Пишіть експерту в інтернет магазин морепродуктів Рибка і ми організуємо доставку в Чернігів, Житомир, Київ і інші регіони країни. Риба делікатесних сортів, Ікра минтаю, Рапани або інший аналог вигідних товарів від виробника Винарня Nota Bene зручно вибрати і замовити з широкого асортименту продуктів. Вигідна пропозиція, купити Ізабелла десертне Nota Bene на сайті ribka.ua або за номером (067) 358 70 70.
Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.