Піца з морепродуктами

Піца з морепродуктами - це смачне, ніжне і ситне блюдо для справжніх цінителів італійської кухні і просто шанувальників дарів моря.

Інгредієнти

  • пшеничне борошно - 2 склянки;
  • яйця - 1 шт.;
  • оливкова олія - 6 ст. л.;
  • вода - 0,5 склянки;
  • цукор - 1-2 ч.  .;
  • сіль - 0,5 ч. л.;
  • сухі дріжджі - 5 гр.;
  • морський коктейль (або окремо восьминоги, креветки, кальмари, м'ясо мідій, каракатиці) - 200 гр.;
  • твердий сир (краще пармезан) - 50-100 гр.;
  • томатна паста - 1 ст. л.;
  • оливки без кісточок - 8-12 ш .;
  • листя базиліка фіолетового - 10 шт.

Спосіб приготування

  1. Приготування основи для піци. Просіяне крізь сито борошно змішати з дріжджами, сіллю і цукром. Воду попередньо підігріти до температури 30-40 ⁰С. В окремій глибокій посуді ретельно розмішати виделкою яйце, додати половину зазначеної порції оливкової олії, воду. Отриману суміш з'єднати з борошном, замісити м'яке тісто, сформувати з нього кулястий грудку, потримати 1 годину в теплому місці для збільшення в об'ємі.
  2. Розкачати плоский шар тіста товщиною близько 0,5 см, помістити його в попередньо змащену маслом форму. Зробити кілька рівномірно розташованих по шару проколів.
  3. Коктейль з морепродуктів розморозити, при необхідності подрібнити великі компоненти. Якщо використовуються морепродукти окремо, їх слід попередньо відварити протягом 5-7 хвилин, злити воду і остудити.
  4. На попередньо добре змащене томатною пастою тісто помістити листочки фіолетового базиліка, нарізані половинками або кільцями оливки, 3/4 частини натертого сиру.
  5. Морепродукти рівномірно викласти на піцу, посипати тертим сиром, зверху трохи полити оливковою олією.
  6. Випікати в розігрітій до 180 ⁰С духовці близько 20-25 хвилин. Приготовану страву нарізати на 8 частин, використовуючи ніж для піци.

Смачного!

Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.