Холодець з морепродуктів

Холодець - це не тільки улюблене за смаковими якостями святкове блюдо на нашому столі, але ще, мабуть, - одна з найефектніших холодних закусок. Приготування оригінального заливного з риби і морепродуктів дозволить будь-якій господині показати свої кулінарні навички, а гостям - спробувати смачну та неймовірно корисну страву.

Інгредієнти

Спосіб приготування

  1. Желатин залити склянкою води і залишити на 30-40 хвилин до набухання. У 0,7-1 л. підсоленої води опустити філе. Через 4-5 хвилин після закипання до риби додати восьминогів і поварити ще 5 хвилин.
  2. Очищені креветки розморозити і ошпарити окропом. Можна використовувати для приготування заливного та цілі креветки, але їх потрібно прокип'ятити в підсоленій воді 1 хвилину, остудити і очистити. Якщо використовується готовий морський коктейль, розморожені морепродукти досить промити і обшпарити окропом.
  3. Бульйон від варіння риби і восьминогів процідити, додати спецій за смаком. Змішати бульйон з набряклим желатином, довести до кипіння і знову процідити, використовуючи ткану серветку. Філе нарізати на невеликі шматочки.
  4. У форми для заливного або винні келихи вилити 3 ст. ложки бульйону і на 10-15 хвилин прибрати їх в холодильник.
  5. На застигле желе покласти скибочки огірка і лайма, маслини і морепродукти. Залити все бульйоном і потримати ємності в холодильнику 30-40 хвилин.
  6. Наступним шаром викласти у форми рибу, налити бульйон, відправити в холодильник до повного застигання на 3,5-4 години.
  7. Перед подачею на стіл ємності з заливним можна опустити в теплу воду, акуратно перевернути, виклавши готову страву на тарілку.

Смачного!

Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.