Зелений салат з мідіями

Інгредієнти

  • м'ясо мідій - 500-600 гр.;
  • листя зеленого салату - 1 пучок;
  • невеликі томати - 4-5 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • болгарський червоний перець - 1 шт.;
  • винний оцет - 3-4 ч. л.;
  • зелень (петрушка, кінза, базилік) - 5-6 гілочок;
  • оливкова олія - 3-5 ст. л.;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • лимон - 1 шт.;
  • перець, сіль - за смаком.

Спосіб приготування

  1. Ріпчасту цибулю очистити і порізати невеликими кубиками, 1-2 зубчики часнику порубати дуже дрібно, 1 зубчик подрібнити в землянці.
  2. М'ясо мідій розморозити, промити водою, злегка обсушити. У розігріту з невеликою кількістю масла сковороду покласти нарізані цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору. Потім додати м'ясо мідій, тушкувати близько 5 хвилин, періодично перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком. Отриману суміш викласти в глибоку ємність, даючи стекти виділилася при гасінні рідини.
  3. Для приготування заправки листя зеленого базиліка дрібно порізати, змішати з соком, вичавленим з лимона, оливковою олією, що залишився подрібненим зубчиком часнику.
  4. Томати нарізати невеликими шматочками, болгарський перець - тонкою соломкою.
  5. Зелень петрушки і кінзи дрібно порубати. Листя салату ретельно промити, щоб повністю позбутися від піску, порізати на середні шматочки.
  6. Червоний болгарський перець, томати, листя зеленого салату, приготоване і попередньо охолоджене м'ясо мідій залити заправкою, перемішати, додати трохи винного оцту. Подавати салат можна з скибочками тостів, при бажанні прикрасивши готову страву шматочками відварених яєць.
Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.