Смажена барабулька
Час приготування: 15-20 хвилин
Барабулька - улюблена багатьма рибка, яка відрізняється специфічним морським присмаком. Барабулька цілком ідеально підходить як для смаження, так і для приготування на вугіллі. На рожевому м'ясі барабульки утворюється особлива хрустка скоринка - ласий шматочок для любителів смачно поїсти.
Інгредієнти:
Перець, сіль
Лимон
Приготування:
1. Перед смаженням необхідно почистити рибку. Розташуйте лезо ножа перпендикулярно тушці. Повільними рухами леза від хвоста до зябер поступово почистіть рибку. Злегка відкривши зяброву кришку, видаліть зябра. Промийте рибку.
2. Далі необхідно випатрати рибку. Насамперед зробіть акуратний поздовжній неглибокий надріз уздовж тулуба рибки. Намагайтеся не зачепити нутрощі барабульки. Випатрайте рибку, гарненько промийте її під холодною водою.
3. Перед тим, як починати приготування, зробіть паралельні надрізи на тушці. Це робиться для того, щоб рибка не деформувалася в процесі смаження.
Любителі доволі солоної їжі можуть посолити рибку перед початком смаження. Інші можуть зробити це за смаком в кінці приготування.
4. Смажте барабульку на вогні вище середнього до появи золотистої скоринки. Для того, щоб риба не втрачала сік, після утворення скоринки опустіть вогонь до середнього рівня і продовжуйте смажити
3-4 хвилини з кожної зі сторін (барабулька 200-300).
4-6 хвилини з кожної зі сторін (барабулька 300+).
Смачного вам!
Купити барабульку >>>