Бичок азовський середній с/м (1 кг) IQF
Gobius melanostomus
Бичок азовський середній свіжоморожений. Розмір 12-14. Упакован у пакети по 1 кг. Глазур 7-10%.
(Бичок з головою не патраний, заморожений індивідуально)
У Бердянську встановлено пам'ятник найпопулярнішій рибці Азовського моря - «Бичку-годувальнику». Саме завдяки йому свого часу населення узбережжя врятувалося від голоду. А одні з найбільш відомих рибних консервів, «бички у томаті», зроблені з бичка-кругляка, за яким щороку виходять у море рибалки.
ОписЦей вид бичка також називають чорним бичком, куцаком та губаном. Водиться у басейнах Азовського, Чорного, Мармурового та Каспійського морів. Саме у Азовському морі мешкає найбільша кількість родини бичкових (близько 20 видів), тому часто можна зустріти узагальнену назву цієї рибки - «азовський бичок». Також свого часу цю рибку випадково завезли у Північну Америку, де вона добре прижилася у місцевих водоймах.
Бичок азовський, бичок-кругляк (Gobius melanostomus). Колір тушки риби - жовтувато-сірий або жовтувато-бурий, з більш темними плямами з боків. До нересту самці темніють та в результаті стають чорними. У довжину бичок виростає на 13-16 см, максимум - до 25 см.
Харчується головним чином молюсками, а також ракоподібними, іноді дрібними рибами.
Зустріти бичка можна уздовж берега моря, біля самого дна, на глибині від 3 до 20 метрів, на скельному та кам'янистому дні. Збирається у зграї під час нагулювання. Нерест триває з квітня по вересень, за умови, що температура води не нижче 10-12 °C.
В Азовському морі бичків ловлять з квітня по липень, під час їх нересту. Другий раз лов відбувається восени, особливо у жовтні.
Купити бичок азовський у магазині «Рибка».
Риба. Ікра. Морепродукти. Доставка.
Харчова цінність і хім. складАзовських бичків-кругляків великого розміру беруть для виробництва рибних консервів у томаті, дрібних сушать, в'ялять, а також обидва варіанти продають у свіжому або охолодженому вигляді. Бичків можна смажити, запікати, варити з них юшку, робити котлети. Гладке смачне м'ясо не містить дрібних кісток.
У м'ясі бичків міститься корисні для людини вітаміни, кальцій, залізо, цинк, фтор, сірка та молібден.
На 100 грам продукту:
Харчова цінність:
Калорійність - 145 ккал
Білки - 12,8 г
Жири - 8,1 г
Вуглеводи - 5,2 г
Вода - 70,8 г
Группа атрибутов | |
Стан продукту | Свіжоморожена риба|Не патрана з головою |
Ареал проживання | Морська |
Природа | Дика |
Розмірний ряд (вага тушки, кг) | до 0,3 |