Як чистити морепродукти в мушлі?

Як чистити морепродукти в мушлі?

25.03.2020 Статті

Дивовижні мушлі приваблюють чарівною формою та невідомістю, хто ж ховається всередині. Бажаєте піддатися спокусі та купити молюсків, але не знаєте, що з ними робити далі? У цій статті розповімо, на що звернути увагу при купівлі та як очистити.

Обираємо правильно

Купити морепродукти в мушлях можна як у свіжому, так і мороженому вигляді. Якщо живете далеко від моря, навряд чи знайдете найсвіжіший улов. Тому, мабуть, ризикувати не варто, оскільки продукт швидко псується. У такому разі краще придбати заморожені молюски, тим більше вони ні в чому не поступаються. Виробники використовують шокове заморожування, завдяки якому зберігається неповторний присмак та усі корисні властивості.

Якщо вдалося знайти продукт у черепашці, уважно огляньте її: має бути цілою, щільно закритою, без надломів та тріщин. Пошкодження та неприємний запах не допустимі. Після того як перебрали мушлі, починайте ретельне чищення. Опустіть в миску з водою на 30 хвилин. За цей час вони віддадуть сіль і пісок, які накопили. Якщо необхідно, можна повторити процедуру кілька разів. Панцир чистять щіточкою або легко скребуть ножем.

Ключі від раковини

Маючи певний досвід, добути ласощі не так вже складно. Молюски усі різні, відрізняються як смаком, зовнішнім виглядом, так і способом витягування з мушлі.

Якщо мідії покласти до сковороди, налити ¾ води та поставити на сильний вогонь, розкриються самі від гарячої пари. Можна також проварити в киплячій воді не більше 2 хвилин або потримати в ситі над каструлею з окропом. Ще варіант - використайте духовку, розігріту до 90 градусів. Як тільки мідії розкрилися, відділяєте м'ясо і кладете в прохолодну воду на 30-50 хв. Якщо мушлі залишилися закритими, сміливо відправляйте до сміття.

Устриці й рапани виймають за допомогою спеціальних інструментів. Для домашніх умов - особливі секрети.

Устрицю можна відкрити звичайним ножем, якщо ввести тонке лезо між стулок і провернути. Щоб не поранитися, загорніть мушлю в рушник, одягніть гумові рукавички. Але є спосіб приємніше - полийте краї черепашки лимонним соком і зачекайте 5 хвилин - вона відкриється сама.

Щоб перемогти рапана, доведеться постаратися. Можна, звичайно, розбити красиву мушлю та добути мешканця. Але це небезпечно, оскільки осколки можуть потрапити до м'яса і поранити шлунок. Ми рекомендуємо спочатку рапана заморозити, а потім витягнути, проткнувши вилкою, акуратно обертаючи по спіралі. Далі залишиться тільки очистити від нутрощів і приступати до готування.

Тепер ви знаєте, як поступити з морепродуктами в мушлях. Справа за малим - випробувати на практиці. Для відпрацювання навичок шеф-кухаря знадобляться якісні дари моря, які завжди можна купити в нашому магазині  Рибка.

Теги: мушлі морепродукти

Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.