Сайда обрізки у брикеті

Pollachius virens

  • Виробник: Кракен
  • Код: рб00184
  • Наявність: Нема в наявності
Ціна за 1 кг: 165.00 грн Вага товару (кг): 1.00
Вага товара приблизна
  • 165.00 грн
Короткий опис

Обрізки сайди. Без шкури. Вага близко 1 кг. Вакуумна упаковка. 

Сайда (лат. Pollachius virens) належить до родини тріскових, і відома всім любителям смачно поїсти як риба з чудовим поживним м'ясом, яке багате на корисні речовини. Раніше вона була не так популярна, але приблизно в середині ХХ століття обсяги її вилову почали рости, а у самій рибки з'явилися віддані шанувальники-гурмани. На сьогоднішній день вилов сайди триває весь рік, а значить, ми в будь-який момент можемо поласувати свіжою і смачною рибою.

Опис

Сайда (лат. Pollachius virens) - це риба із сімейства тріскових (лат. Gadidae), яка належить до числа пелагічних, що означає, що вона намагається плавати біля узбережжя або у відкритому морі на невеликій глибині.

Сайду можна зустріти в північній частині Атлантичного океану, від Нью-Йорку і до Гренландії, та в північній частині Північного моря, зокрема, біля берегів Ісландії та Норвегії, влітку - у Мурманського узбережжя, зрідка в різні пори року - в Балтійському морі. Під час міграції риба кочує - на північ навесні і на південь восени.

Це гарна риба з витягнутим тілом і загостреною головою. Верхня частина тіла оливкова, темна, боки світліші, жовтувато-сірі, зі світлою смугою, яка проходить паралельно спинці. Саме завдяки цій смузі сайда візуально відрізняється від інших представників родини тріскових. Черевце молочно-білих або сріблясто-сірих тонів, голова темна. Має три червонуватих спинних плавця і два анальних, висунуту вперед щелепу (у дорослих особин) і короткий вусик на підборідді.

За своє життя сайда виростає від 60 до 90 см, окремі екземпляри до 1,2 м, і досягає ваги в 17 кг. Найбільша вага спійманої сайди складала 22,3 кг. Живе риба при цьому близько 30 років.

На нерест ця риба йде з січня по червень, точний час залежить від місця проживання. Для нересту їй потрібен м'який грунт та глибина до 200 метрів. Ікра відкладається прямо у воду, а потім течія розносить її на багато кілометрів навколо, забезпечуючи рибі широкий ареал проживання. Мальки прокльовуються через два тижні.

Сайда - хижак, харчується в юному віці риб'ячої ікрою та ракоподібними, в дорослому - дрібними зграйними рибами (мойвою, шпротами, оселедцем, піщанкою). Будучи зграйною рибою, свою здобич вона також переслідує зграєю, оточуючи її та не даючи можливості втекти. При цьому риба видає сильний шум.

За чисельністю промислу в країнах Західної Європи сайда знаходиться на четвертому місці (перед нею йдуть оселедець, тріска та пікша). Основні точки рибалки - Північне море, а також трохи західніше мису Нордкап (Норвегія), і на західному березі Фіннмарк (Норвегія). У наш час вилов регулюється законодавчо, оскільки поголів'я цього виду риба стало скорочуватися.

Сайда відноситься до числа білих риб. При цьому нехай вас не лякає сіруватий колір м'яса - це його справжній вигляд. Воно щільне, але не сухе і не грубе, має приємний, трохи пікантний смаком, характерним тільки для цієї риби. Аромат свіжої риби - легкий, приємний. Сайду у продажу можна зустріти в свіжому вигляді, як заморожене філе або у вигляді готових консервів (їх також називають «морський лосось», через те, що при приготуванні рибу підфарбовують в рожевий колір). Використовують сайду і для приготування рибних паличок.

За поживними властивостями сайда лише трохи поступається трісці, при цьому коштує набагато дешевше. У ній не дуже багато жиру. У кулінарії сайду можна використовувати для приготування різноманітних страв. Її можна маринувати, солити, готувати на пару, коптити, варити, запікати в духовці. До повсякденного столу можна подати суп з сайди і бутерброди з скибочками солоного філе. Добре смакує сайда в смаженому вигляді, з овочами, які цікаво розкривають її смак. Оригінальний варіант - смажена сайда в паніровці з вівсяних пластівців. Можна приготувати рибу зі спеціями і білим вином, вийде святкова страва. Любителі котлет можуть зробити їх з фаршу сайди.

Ви можете купити філе сайди оптом в нашому інтернет-магазині з доставкою.

сайда оптом, філе сайди, обрізків сайди.

Харчова цінність і хім. склад

М'ясо сайди багате на протеїн, вітаміни, такі корисні речовини, як йод, залізо, калій, натрій, магній, марганець, мідь, селен, фосфор. Його абсолютно спокійно можуть вживати в їжу маленькі діти, вагітні та жінки, люди похилого віку. Йод сприяє профілактиці захворювань щитовидної залози, фосфор позитивно впливає на зміцнення опорно-рухового апарату, кальцій відповідає за хороший стан кісток, зубів, волосся та нігтів. Завдяки цинку відбувається краще загоєння ран, а гормональна система та інтелект підтримуються в потрібному стані. І звичайно ж, як і в іншій рибі, в сайді знаходиться велика кількість поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6.

Завдяки високому вмісту в м'ясі сайди вітамінів A, B, E, D і K, вживаючи його в їжу, можна поліпшити зір, омолодити організм. А вітамін B12 прискорює метаболізм, сприяє підвищенню імунітету та гарному кровотворенню.

Печінка та риб'ячий жир сайди також украй корисні для нашого здоров'я, адже вони зміцнюють імунітет та сприяють оновленню клітин всього організму. А завдяки невеликій кількості калорій цю рибу можна рекомендувати для дієтичного харчування.

Утриматися від вживання в їжу сайди слід тим людям, у яких є індивідуальна непереносимість морепродуктів взагалі або цієї риби зокрема, а також дітям з алергією. Матерям, які годують, і у дітей яких спостерігається діатез, теж не варто їсти сайду.

У 100 грамах продукту:

Калорійність - 92 кКал

Білки - 19,4 г

Жири - 0,9 г

Вуглеводи - 0 г

Вода - 78,18 г

Зола - 1,41 г

Холестерин - 71 мг

Вітаміни:

Вітамін А (А) - 46 мг

Вітамін В1 (В1) – 0,047 мг

Вітамін В2 (В2) – 0,185 мг

Вітамін В6 (В6) – 0,287 мг

Вітамін Д (D) - 42 мкг

Вітамін Е (Е) – 0,23 мг

Вітамін К (K) – 0,1 мкг

Вітамін PP (PP) – 3,27 мг

Холін - 75.8 мг

Мінеральні речовини:

Залізо (Fe) – 0,46 мг

Калій (K) - 356 мг

Кальцій (Ca) - 60 мг

Магній (Mg) - 67 мг

Марганець (Mn) – 0,015 мг

Мідь (Cu) – 0,05 мг

Натрій (Na) - 86 мг

Селен (Se) – 36,5 мкг

Фосфор (P) - 221 мг

  1. Цинк (Zn) – 0,47 мг
Группа атрибутов
Стан продукту Філе без шкіри
Об'єм Інші
Ареал проживання Морська
Природа Дика
Розмірний ряд (вага тушки, кг) до 2 кг
Написати відгук
Зверніть увагу: HTML не перекладено!
    Поганий           Хороший
Захисний код

Теги: сайда

Сайда обрізки у брикеті с/м вибрати за адекватною вартістю в інтернет каталозі морепродуктів Рибка зі зручною доставкою по Києву та Київській області. Зателефонуйте консультанту в рибний магазин Ribka і ми привеземо в Кривий Ріг, Хмельницький, Запоріжжя та інші міста. Ікра минтаю, Краби, Ікра або інший аналог нових товарів від виробника Кракен зручно вибрати і замовити з багатого вибору продукції. Краща пропозиція, купити Сайда обрізки у брикеті с/м на сайті Рибка або за номером (044) 332 91 90.
Товару немає в наявності. Введіть Ваш email і ми надішлемо повідомлення, коли товар буде в наявності.