Ікра кижуча шокового заморожування Copper River (1 кг) 1 сорт
Caviar oncorhynchus kisutch
Червона ікра срібного лосося - ікра кижуча (Oncorhynchus kisutch) шокового заморожування.
Готова до вживання. Не містить шкідливих консервантів. Термін зберігання 2 роки з дня виготовлення.
ОписРозмір зерен ікри кижуча сягає не більше 4 мм правильної кулястої форми. Забарвлення ікри кижуча яскраво-червоного кольору. У «рейтингу» ікри лососевих риб ця ікра вважається найкориснішою. І хоча вся червона ікра корисна, вміст мікроелементів у червоній ікрі срібного лосося перевищує будь-яку іншу ікру. Ікра кижуча (на відміну від схожої ікри нерки) не містить гіркого присмаку, а має злегка гострий присмак, що надає їй певну пікантність.
Цінна промислова риба кижуч (Silver salmon, Coho, срібний лосось) відноситься до сімейства лососевих. Серед інших лососевих міцно завоював славу риби з найкращими смаковими якостями. Має червоне м'ясо, соковите та ніжне.
Кижуч (Silver salmon) відрізняється від своїх родичів - лососів - яскраво-сріблястою лускою, за яку й отримав американську та японську назву «Срібний лосось», а також давньоруську - «біла риба».
Кижуч (Oncorhynchus kisutsch) - тихоокеанська риба. Мешкає вздовж азіатського узбережжя - від річки Анадир до північно-західної частини Охотського моря та вздовж північноамериканського узбережжя - від Аляски до Каліфорнії (р. Сакраменто). Азіатський кижуч (до 88 см і до 6,8 кг) поступається за розмірами кижучу північноамериканському (більше метра в довжину з масою до 14-16 кг).
У морі кижуч - хижа риба. Морський період життя триває близько 1,5 років. Молодий виводок у прісній воді харчується волохокрилими, комахами, їх личинками, ікрою та мальками риб.
Статевої зрілості кижуч досягає до 3-4 років. У шлюбний період забарвлюється у малиновий колір, а у самців виростає «ніс». Нереститься в прісних водах. Після нересту гине. Перехід у річки для нересту досить розтягнутий - з кінця червня по грудень. На Камчатці розрізняють річного (нереститься в вересні - жовтні), осіннього (листопад - грудень) та зимового (грудень - лютий) кижуча.
Ікра кижуча вважається найкориснішою з усіх видів червоної ікри. Можливо, це так і є.
Купити ікру кижуча з доставкою в нашому магазині.
Червона ікра. Морепродукти. Доставка.
Coho Salmon Roe Copper River grade A.
Харчова цінність і хім. складІкра кижуча є джерелом цінних вітамінів та мінералів, а саме білка та насичених жирних кислот, багатих безпечним для здоров'я холестерином. У ній містяться такі вітаміни: В1, В2, а також мікроелементи і мінерали, такі як магній, хлор, молібден, фосфор, нікель, фтор, цинк, калій, кальцій, залізо, натрій, хром.
* Вітамін A: 0,03 (мг)
* Вітамін PP: 5,5 (мг)
* Вітамін A (РЕ): 30 (мкг)
* Вітамін B1 (тіамін): 0,3 (мг)
* Вітамін B2 (рибофлавін) : 0,22 (мг)
* Вітамін В12: 0,28 (мг)
* Вітамін C: 1 (мг)
* Вітамін D: 4,5 (мг)
* Вітамін E (ТЕ): 1,3 (мг)
* Вітамін PP (Ніаціновий еквівалент): 9,5 (мг)
Макроелементи
* Кальцій: 16 (мг)
* Магній: 27 (мг)
* Натрій: 50 (мг)
* Калій: 420 (мг)
* Фосфор: 200 (мг)
* Хлор: 165 (мг)
Мікроелементи
* Залізо: 0,7 (мг)
* Цинк: 0,7 (мг)
* Хром: 55 (мкг)
* Фтор: 430 (мкг)
* Молібден: 4 (мкг)
* Нікель: 6 (мкг)
* Йод: 310 (мкг)
* Марганець: 3 (мкг)
Группа атрибутов | |
Види риби | Ікра лососева, Ікра кижуча |
Стан продукту | Шокового заморожування |
Об'єм | 1 кг |
Тип упаковки | Пластиковий контейнер |