Ікра горбуші фасована, сорт 1 (150 грамм)
Caviar Oncorhynchus gorbuscha
Готова до вживання червона ікра першого сорту.
Увага! Ікра не містить консервантів. Рекомендуємо зберігати не більше 7 днів при температурі -4 С.
Повторно не заморожувати.
Червона ікра горбуші, першого сорту, фасована з ікри шокового заморожування. Ікра запакована у пластикові контейнери по 150 грам.
ОписІкра горбуші - червона ікра - комора вітамінів, незамінний елемент дитячого та дієтичного харчування, поживна, при цьому засвоюється організмом протягом години.
У червоній ікрі горбуші міститься близько 30% високоцінних білків і більше 10% легкозасвоюваних жирів (в тому числі незвичайно корисні Омега-3 поліненасичені жирні кислоти). Також в ікрі присутні лецитин, вітаміни А, Е, D і група В, фосфор, залізо, калій і кальцій, натрій, магній, цинк, сірка, кремній, марганець.
Ікра горбуші корисна для клітин шкіри, волосся, нігтів, очей; нормалізації кров'яного тиску; підвищення гемоглобіну та імунітету; поліпшення розумової діяльності; зниження ймовірності серцево-судинних захворювань; зменшення ризику онкологічних захворювань; в цілому - для запобігання передчасному старінню організму.
Червона ікра горбуші ділиться на сорти, починаючи з першого. Вищого гатунку немає!
На оригінальній упаковці ікри горбуші компанії ICICLE обов'язково присутні буквені позначення, де «Р» безпосередньо означає вид риби - pink (горбуша), а далі йде градація по сортам: просто Р означає перший сорт, РА - другий, РL - третій. Буквою S позначають найнижчий - п'ятий.
При переробці ікра горбуші проходить суворий відбір по зрілості, розміру ікринок, наявності шматочків ястика, жилок, згустків. Для соління використовують якісну суху столову сіль. Від сорту ікри горбуші залежить її солоність, вологість, чистота. Так, ікра горбуші першого сорту буде розсипчастою, без рідини, одного розміру і практично не солоною. Ікринки третього сорту набагато солоніши, різного розміру, містять дрібні жилки, вологу. Таку ікру горбуші (сорти PL) краще їсти з бутербродами, в різноманітних видах закусок. Ікра горбуші другого сорту (РА) - найкраще співвідношення ціни і якості. Малосолона, з малим вмістом рідини після розморожування, вона має чудовий смак, колір, запах.
Склалося хибне уявлення про взаємозалежність кольору і якості ікри: яскраво-червона і велика ікра - «добра», а дрібна і блідо-помаранчева - «погана». Насправді, колір і розмір червоної ікри залежить від виду риби родини лососевих.
Найбільша за розміром ікра у кети - до 7 мм. Колір ікра кети має янтарно-помаранчевий. Ікра горбуші світло-помаранчева та дрібніша - до 5 мм. Ікра кижуча яскраво-червона, дрібна, з гіркуватістю. Ікра нерки теж гірчить, а колір має темно-червоний.
Існує ще одне хибне уявлення про більшу користь для людського організму чорної ікри в порівнянні з червоною. Насправді, будь-яка ікра, незалежно від виду мами-риби, кольору і розміру ікринок, має практично однаковий склад мікроелементів, вітамінів та амінокислот.
Це уявлення сформувалося через розбіжності в ціні на ту чи іншу ікру. А ціна ікри, в свою чергу, залежить від кількості того чи іншого виду риб в природному середовищі. Не секрет, що кількість осетрових неухильно зменшується, в той час як види лососевих можна регулювати, і значним змінам їх кількість не піддається.
Розморожену ікру горбуші не можна знову заморожувати, інакше вона перетвориться в кашку. Щоб уникнути харчового отруєння, не рекомендується зберігати відкриту банку довше 5-6 днів.
Замовити з доставкою та купити червону ікру Ви завжди зможете в інтернет-магазині "Рибка".
Харчова цінність і хім. складВода 49.7 g
Вуглеводи 1 g
Харчові волокна 0 g
Жири 11.5 g
Білки 30.6 g
Холестерин 310 mg
Зола 7.2 g
Енергетична цінність: 230 kcal
Від вуглеводів 4
Від жирів 103.5
Від білків 122.4
Макроелементи
Калій, K 85 mg
Кальцій, Ca 75 mg
Магній, Mg 141 mg
Натрій, Na 2245 mg
Фосфор, P 426 mg
Мікроелементи
Залізо, Fe 2 mg
Группа атрибутов | |
Стан продукту | Розморожена |
Тип упаковки | Пластиковий контейнер |