Ікра тріски (95 грам)
Caviar Gadus morhua
Ікра тріски в залізній банці. Готова до вживання.
Містить сіль та консерванти: бензоат натрію і сорбінову кислоту. Термін зберігання 6 місяців від дати виробництва при температурі -2С - 6С.
У нас більше знають про печінку тріски - смачний та корисний продукт. Однак, ікра цієї риби не менше заслуговує на увагу тих, хто любить різноманітність на власному столі. У продаж ікра тріски надходить у вигляді консервів. Її можна використовувати для бутербродів та інших закусок. Як й інші види ікри, вона містить багато поживних речовин.
ОписТріска (лат. Gadus morhua), вона ж атлантична тріска, відноситься до родини тріскових. Існує кілька підвидів тріски, в залежності від точного місця її проживання в Атлантичному океані: арктична, балтійська, біломорська і так далі.
Тріска - одна з хижих риб. Спочатку дрібна тріска поїдає ракоподібних, потім переходить на таку рибу, як мойва, сайка і оселедець. Не гребує рачками, двостулковими молюсками та навіть власними побратимами розміром поменше.
На нерест тріска йде до берегів Норвегії в березні-квітні, де на глибині близько 100 метрів викидає ікру.
Тріска славетна завдяки своїй смачній печінці, яка продається у консервах та використовується для приготування багатьох святкових страв. Однак не варто недооцінювати ікру тріски, яка також смачна та корисна. Її роблять із зрілих ястиків, та продають у готовому вигляді в консервах.
Ікра тріски відноситься до частикових видів ікри, яку також називають жовтою ікрою. Крім ікри тріски до цього списку також відносяться ікра щуки, судака, вобли та ляща.
На смак ікра тріски дуже ніжна та приємна, злегка сухувата, але це легко виправити, додавши до неї інші інгредієнти. З ікрою тріски виходять смачні бутерброди, салати, численні рибні закуски, а також соуси. Кожна з цих страв відмінно підходить як для повсякденного, так і для святкового столу.
Ікра тріски охолоджена.
Купити ікру тріски найзручніше в нашому інтернет-магазині!
Червона ікра. Свіжа риба. Якісні морепродукти. Доставка.
Харчова цінність і хім. складІкра тріски, як і інша ікра частикових риб, хоч і вважається менш «престижною», ніж червона або чорна ікра, не поступається їм у корисності. Вітаміни та корисні речовини роблять цей вид ікри цінним надбанням для тих, хто стежить за своїм здоров'ям.
В ікрі тріски у великій кількості містяться поліненасичені жири Омега-3, вітаміни А, групи В, С і D, а також йод, калій, кальцій, натрій, цинк та фосфор. Ікра тріски відноситься до природних антиоксидантів. Вживаючи її в їжу, можна підвищити рівень свого імунітету, поліпшити шкіру, нігті, волосся та зуби, нормалізувати травлення та процеси обміну речовин. Також ікру тріски відносять до продуктів, які допомагають в профілактиці хвороб серцево-судинної системи, позитивно впливають на щитовидну залозу. А легкозасвоюваний білок, який міститься в цій ікрі, робить її придатною для дієтичного харчування.
Від вживання в їжу ікри тріски варто утриматися тим, у кого порушена робота жовчовивідних шляхів, які страждають на атеросклероз, захворюванням нирок або шлунку.
У 100 г продукту:
Калорійність - 179 ккал
Білки - 19 г
Жири - 11 г
Вуглеводи - 1 г
Группа атрибутов | |
Види риби | Ікра тріски |
Стан продукту | Охолоджена |
Об'єм | 0-250 грам |
Тип упаковки | Залізна банка |