Кальмар очищений с/м туби 61+ Polar (1 кг)
Teuthida
Кальмар – представник великих головоногих молюсків, відомий у всьому світі своїми незвичайними смаковими особливостями. Крім того, по своїй користі його м'ясо перевершує м'ясо багатьох тварин, які живуть на суші. Рецепти з кальмарів охоче включають в своє меню ресторани по всьому світу. Купивши туби кальмара вже в очищеному вигляді, ви уникнете необхідності знімати шкірку, а зможете відразу ж їх приготувати.
Кальмар очищений. Туби. Розмір 61+ штук в 1 кг.
Глазур до 20%.
ОписКальмарами (лат. Teuthida) називають цілий ряд десятируких головоногих молюсків, який включає в себе близько 30 родин, включаючи гігантського кальмара (архітетиуса), крахноїдів (планктонних кальмарів), довгоруких кальмарів та ін. – сумарно близько 200 видів. В їжу, втім, можуть вживатися лише близько двох десятків видів цих молюсків. Найчастіше у продажу ми бачимо звичайного, командорського, патагонського та гігантського кальмара, в тому чи іншому вигляді: тушку цілком, очищені туби, щупальця, нарізані кільця.
Основні райони проживання цього молюска: помірні та субтропічні води, хоча зустріти його можна практично в будь-якому кліматичному поясі. А ось головні ареали їх вилову – це південні теплі моря, поблизу азіатських країн, таких як Китай, Японія, В'єтнам та інші, а також біля Перу, Фолклендських островів, Патагонії, в Охотському морі.
Середній їстівний кальмар виростає від 0,25 до 0,5 см в довжину. Витягнута тушка молюска має форму торпеди та п'ять пар щупальців з присосками, четверта пара при цьому подовжена. Присоски допомагають у вилові здобичі, а також у випадках, коли доводиться відбиватися від інших хижаків. У багатьох кальмарів три серця, причому вони з'єднуються з трьома парами щупальців, і дають можливість тварині регенерувати. За рахунок особливостей будови тіла кальмар стрімко переміщається у воді.
Страви з кальмарів готували ще в давні часи, в Стародавній Греції та Римі. На сьогоднішній день це один з популярних видів морепродуктів, який користується любов'ю гурманів усього світу. У продажу можна побачити кальмара цілком або окремі його частини, як у шкірці, так і очищені. Якщо вам довелося купити молюска цілком і в шкурі, її доведеться зняти, тому що вона неїстівна. А ось наприклад готові очищені туби можна просто відразу розморозити та приготувати. Звертайте увагу, що свіже якісне м'ясо кальмара має бути білого кольору. Заморожений продукт можна зберігати близько 4 місяців, намагаючись не допускати повторного заморожування.
Кальмарів можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати, консервувати, в'ялити, запікати, фарширувати, використовувати як інгредієнт для салатів, супів, в якості самостійної закуски. Їх можна додавати в пасту, рис, паелью, готувати в клярі або в кокосовому молоці, робити з ними запіканки та рататуй. З молюском добре поєднуються різноманітні спеції та соуси. При готуванні, особливо варінні, слід уважно стежити за часом, тому що кальмара легко перетримати на вогні, в результаті чого він буде жорсткий та несмачний. Відмінне блюдо, для якого потрібні туби: фарширований грибами, овочами або м'ясом кальмар, запечений в сметані, в посуді з товстим дном. Перед приготуванням заморожений продукт слід розморозити в холодильнику, щоб він не втратив свої корисні властивості.
Купити кальмарів з доставкою по Києву – немає нічого простіше!
У нас тільки свіжі та дуже смачні морепродукти! Купити морепродукти у магазині «Рибка».
Харчова цінність і хім. складЦей молюск належить до продуктів з украй високим вмістом йоду, який, як відомо, корисний для нашої щитовидної залози. Але на цьому його корисні якості не закінчуються. Високий рівень білка робить м'ясо кальмарів навіть більш підходящим для людського харчування, ніж червоне м'ясо ссавців. Калорійність цього продукту не дуже велика, так само як і вміст жирів, тому його можна їсти та не боятися набрати зайву вагу. Мова, безумовно, про свіжі кальмари, а ось всілякі сушені та копчені закуски з нього до пива набагато більш калорійні.
М'ясо кальмара багате також на вітаміни В6, С, Е, РР, поліненасичені жири, залізо, калій, мідь, селен, фосфор. А ось чого нема, так це шкідливого холестерину.
Вживаючи в їжу цього молюска можна нормалізувати роботу м'язів, серця, знизити артеріальний тиск, вивести з організму зайву рідину, запобігти появі набряклостей, поліпшити травлення, знизити рівень холестерину в крові. М'ясо кальмара за рахунок набору речовин здатне допомагати в боротьбі зі склерозом, звужувати артерії, знешкоджувати солі важких металів.
У 100 грамах продукту:
Калорійність - 92 кКал
Білки - 18 г
Жири - 2,2 г
Вуглеводи - 2 г
Зола - 1,4 г
Вода - 76,5 г
Насичені жирні кислоти - 0,5 г
Холестерин - 85 мг
Вітаміни:
Вітамін PP (НЕ) (PP) - 7.6 мг
Вітамін Е (ТЕ) (Е (ТЕ)) - 2.2 мг
Вітамін С (C) - 1.5 мг
Вітамін В9 (В9) - 11 мкг
Вітамін В6 (В6) - 0.2 мг
Вітамін В2 (В2) - 0.09 мг
Вітамін В1 (В1) - 0.18 мг
Вітамін PP (PP) - 2.5 мг
Мінеральні речовини:
Нікель (Ni) - 11 мкг
Кобальт (Co) - 95 мкг
Молібден (Mo) - 20 мкг
Марганець (Mn) - 0.17 мг
Мідь (Cu) - 1500 мг
Йод (I) - 300 мкг
Цинк (Zn) - 1.8 мг
Залізо (Fe) - 1.1 мг
Фосфор (P) - 250 мг
Калій (K) - 280 мг
Натрій (Na) - 110 мг
Магній (Mg) - 90 мг
Кальцій (Ca) - 40 мг