Кальмар чищений с/м туби U2
Teuthida
Кальмар чищений, без шкіри. Туби. Розмір U2 (2 штуки в 1 кг.) Глазур 10% . Вага нетто 1 кг
Кальмар (Teuthida - лат.) - молюск із загону головоногих, тіло якого нагадує за формою торпеду. У його раціон входять: планктон, дрібні ракоподібні і маленькі рибки.
Кальмари, купити які ви можете в магазині морепродуктів Рибка, невеликі. Їх вага не більше 800 г, а довжина не перевищує 50 см.
Опис
Як готують туби кальмара?
Рецепти страв з кальмарами цікаві, в них гармонійно поєднуються різні продукти.
Щоб м'ясо кальмара не стало жорстким, важливо дотримуватися часу термообробки. Готові до приготування, повністю очищені туби кальмарів достатньо просто розморозити і можна приступати до фарширування або, наприклад, нарізати кільцями, щоб обсмажити у фритюрі і подати з соусом.
Відварювання – найпростіший спосіб приготування кальмарів. Однак, є секрет, знаючи який м'ясо кальмара вийде ніжним і м'яким. Для цього слід варити його менше 3 хвилин або більше 30 хвилин. У другому випадку втрата об'єму і ваги буде помітною. У стограмовій порції відварного морепродукту 110 ккал.
А ви пробували дивовижний делікатес – ароматні і смачні котлети з м'яса кальмарів? Врахуйте, що в 100 г - 175 ккал. А якщо приготувати їх на пару, то це вже буде вишукане дієтичне блюдо.
Викликає гастрономічний захват у гурманів ніжна текстура і приємний аромат делікатесного супу-пюре з кальмарів і кольорової капусти.
Харчова цінність і хім. склад
Щоб переконається в унікальних властивостях цього морепродукту, треба лише купити кальмара, а точніше, вже підготовлені туби і приготувати будь-яку страву за рецептом, який ви знайдете на сайті Рибка.
Користь від кальмарів очевидна, адже в них міститься багато цінних і добре засвоюваних речовин:
- легкозасвоюваний білок - 18,2 г на 100 г;
- вітаміни групи В, вітаміни С, Е і РР;
- поліненасичені жирні кислоти;
- мікроелементи - залізо, фосфор, мідь і йод;
- амінокислоти лізин і аргінін;
- калій, селен, таурин тощо.
У 100 грамах сирого молюска 92 ккал.